Mistä löydän luettavaa?

Mitään kaikenkattavaa luetteloa maailman blogeista ei ole olemassa, sen enempää kuin verkkosivuista yleensäkään. Itseäsi kiinnostaviin aihepiireihin liittyviä blogeja voit etsiä esimerkiksi suomalaisesta Blogilistasta, joka nimensä mukaisesti listaa verkossa olevia suomalaisia blogeja (jos blogin pitäjä on sen sinne ilmoittanut). Laajan kansainvälisen luettelon tarjoaa ensimmäisessä artikkelissa mainitsemani Technorati.

Muodikkaat blogit

Blogeja pitävät niin poliitikot, yritykset, markkinamiehet, järjestöt, uskonnolliset yhdyskunnat, IT-ammattilaiset, helppoa mainosrahaa etsivät huijarit kuin ihan tavalliset kaduntallaajatkin. Muutaman viime vuoden aikana suosiotaan ovat nostaneet erityisesti (usein nuorten naisten pitämät) muotiblogit – ilmiöstä kertoo mm. se että Blogilistan TOP-10-listasta yhdeksän kaikki ovat muotiaiheisia (tilanne 23.9.2010). Alla olevassa galleriassa on joitakin esimerkkejä suosituista blogeista.

Myös monet isommat blogipalvelut tarjoavat helpon tavan selata palvelun sisältämiä blogeja. Tällaisen kategorioittain järjestetyn luettelon tarjoaa mm. suomalainen Vuodatus.net.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: