Älä luota liikaa pelkkään web-pohjaiseen palveluun

Onneksi olen enimmäkseen nojannut kirjanmerkkieni osalta perinteisiin, selaimeen tallennettuihin merkkeihin, jotka on vielä varmuuskopioitu säännöllisesti: Suosittu sosiaalinen kirjanmerkkipalvelu Ma.gnolia näyttää kaatuneen oikein kunnolla, ja etusivun viestistä päätellen ei ole suurta toivoa siitä että merkkejä saisi enää takaisinkaan:

So far, my efforts to recover Ma.gnolia’s data store have been unsuccessful. While I’m continuing to work at it, both from the data store and other sources on the web, I don’t want to raise expectations about our prospects. While certainly unanticipated, I do take responsibility and apologize for this widespread loss of data.

Tästä voi ottaa opiksi ainakin sen, ettei mitään kovin elämän tai liiketoiminnan kannalta kriittistä toimintaa kannata perustaa kokonaan verkkopohjaisten palveluiden varaan, ellei ole kunnollista varajärjestelmää olemassa. Esim. jos käytät GMailia sähköpostiesi lukuun, ei ole välttämättä huono idea tehdä varmuuskopioita omalle koneelle Thunderbirdillä tai muulla työpöytäsovelluksella.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: