Opera 10.0 aiheuttaa ongelmia huonosti varautuneilla sivustoilla

Selainversioiden “haistelu”, englanniksi browser sniffing, on sinänsä jo aika kyseenalaista hommaa, koska skripteillä on vaikea varautua kaikkiin mahdollisiin selaimiin. Operan tulevan 10.0-version (10.0 alpha ladattavissa Operan sivuilta) myötä esiin on noussut myös monien sivustojen haistelukoodien selvä bugi: 10.0-versio tunnistetaan 1.0:ksi, ja käyttäjät saavat ikävän “päivitä selaimesi”-ilmoituksen. Jostain syystä monet kehittäjät ovat ilmeisesti olettaneet ettei selaimen versioluku olisi koskaan kaksinumeroinen…

SitePoint: Opera 10’s Y2K Bug

Hallvord R. M. Steen: 10 is the one

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: