Työkaluja aloittelevalle bloggaajalle

1. Oikolukuohjelma (voikko)

Ahkeralle kirjoittajalle hyvä suomen kieltä ymmärtävä oikolukusovellus on korvaamaton. Onneksi Ville Pohjanheimo on tehnyt Firefox-selaimelle lisäosan, joka sisältää Voikko-oikolukuohjelmiston. Lisäosan voi asentaa ilmaiseksi Mozillan sivuilla.

2. RSS-lukija: Google Reader

Monet ideat omiin blogikirjoituksiin syntyvät lukemalla muiden tekstejä. Jos sinulla on entuudestaan Google-tunnus, ilmainen Google Reader -palvelu on erinomainen tapa seurata useita blogeja samasta paikasta.

http://www.google.com/reader/

3. Digikamera tai hyvä kamerakännykkä

Jos harrastat valokuvaamista, blogijuttujen höysteeksi kannattaa ottaa aiheeseen sopivia kuvia. Monissa uusissa kamerakännyköissäkin on web-julkaisuun riittävä kuvanlaatu.

4. Lukijamäärien seuranta Feedburnerin avulla

Lukijamääriä voi seurata esimerkiksi Google Analyticsin avulla. Feedburner on sen sijaan palvelu, joka pitää kirjaa myös niistä lukijoista, jotka lukevat blogiasi esim. Google Readerin tapaisella lukusovelluksella. Palvelua ei ole vielä valitettavasti käännetty suomeksi.

http://feedburner.google.com/

5. Hitunen itsekuria

Pitkäjänteinen bloggaaminen vaatii itsekuria. On hyvä idea päättää aikataulusta, ja blogata sen mukaisesti. Liian tiivistä aikataulua ei kannata yrittää, koska siinä voi olla vaikea pysyä – on lukijakunnan kannalta parempi kirjoittaa kerran kahdessa viikossa kuin yrittää väkisin kirjoittaa joka päivä ja huomata parin viikon jälkeen ettei enää ehdi…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: