Suomen- ja englanninkielinen sisältö erotettu

Siirryin käyttämään WordPress Multi-Language -lisäosaa blogini erikielisen sisällön erottamiseen. Muutoksen seurauksena pääsivulla on nyt vain englanninkielistä sisältöä, ja suomenkieliset sisällöt löytyvät jatkossa osoitteesta https://danielkoskinen.com/fi/.

Harkitsin pitkään lisäosan käyttöä, mutta päädyin siihen lopulta siksi, että se helpottaa omalla kohdallani varsinkin ei-blogimuotoisen sisällön kääntämistä. Myös aiemmat kokemukset muilta sivustoilta ovat osoittaneet lisäosan erittäin toimivaksi (mm. äskettäin Ponsin kanssa toteutulla Yhteinen Östersundom -sivustolla). WPML on nykyisin kaupallinen, ja siitä saa lisätietoja osoitteesta wpml.org (jos päädyt ostamaan, saan pienen provision).

Tarkista syöte

Saatan jatkossa kirjoittaa osan kirjoituksista molemmilla kielillä. Jos siis käytät syötteenlukijaa, voit valita kielikohtaisen syötteen:

Englanninkieliset: http://feeds.feedburner.com/danielkoskinen_en
Suomenkieliset: http://feeds.feedburner.com/danielkoskinen_fi
Kaikki kirjoitukset: http://feeds.feedburner.com/danielkoskinen

2 responses to “Suomen- ja englanninkielinen sisältö erotettu”

  1. Oli kyllä valtava pettymys, kun laitoin sivut WordPressillä ja huomasin, että se onkin tehty yksikielisiä sivuja varten. Siihen saakka kun olin siinä uskossa, että WP on hyvä.

    Like

  2. Mulla on eri kieliversioita varten omat wp asennukset. Sinänsä ihan toimiva ratkaisu, mutta harmittavasti se myös tuplaa työmäärän monissa asioissa.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: