Typekit helpottaa fonttien käyttöä verkossa

Voihan välistykset! Jeffrey Veenin tähdittämä Small Batch Inc. teki tänään ilmoituksen, joka sai www-suunnittelijoiden maailman kuhisemaan. Uusimmissa selaimissa tuettu @font-face CSS-määritys mahdollistaa minkä tahansa fontin upottamisen web-sivulle, mutta tekijänoikeudet estävät useimpien fonttien hyödyntämisen käytännössä.

Tänään julkistettu Typekit-palvelu lupaa nykytilanteeseen muutosta. Se tuo koodareiden ulottuville tavan käyttää helposti web-sivuilla tyylikkäitä, ammattimaisia fontteja. Veen lupaa palvelun olevan nopea ja kehittäjille vaivaton käyttää.

Toistaiseksi ei julkisuudessa ole muuta tietoa kuin ilmoitus Typekit blogissa. Sen verran ilmoituksesta selviää, että palvelu hyödyntää JavaScriptiä, ja perustason käytön luvataan olevan web 2.0-tyyliin ilmaista. Typekitin pitäisi aloittaa kehittäjien mukaan tänä kesänä.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: