Poista linkki aktiiviselle sivulle WordPressissä

On melko yleisesti tunnustettu seikka, ettei ole hyvä ajatus linkittää sille sivulle, jolla käyttäjä on. Usein linkit kuitenkin jäävät roikkumaan, varsinkin dynaamisesti generoiduilla sivustoilla. WordPressissä on sama ongelma, jos käyttää sisäänrakennettua wp_list_pages() -funktiota.

Viimeviikkoisen Twitterissä ilmaisemani hätähuudon jälkeen John Blackbourne keksi tähän pulmaan näppärän ratkaisun, joka on ladattavissa WP:n lisäosana Webdesigncork.com:ista. Otin sen heti käyttöön tälläkin sivustolla.

Itseasiassa lisäosan “pihvi” on vain yksi säännöllinen lauseke (käyttäen php:n preg_replace()-funktiota), joten se on tarvittaessa helppo lisätä oman teeman functions.php-tiedostoon mahdollisine muokkauksineen. Ratkaisun yksinkertaisuus pistää myös ihmettelemään, miksei tällaista optiota ole WordPressissä jo valmiiksi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: