Avainsanojen taivutus Twitterissä

Niin sanottujen hashtagien (esimerkiksi #tampere tai #taskubileet) käyttö on viime aikoina yleistynyt myös suomenkielisten twitter-käyttäjien keskuudessa. Niiden ideana on mahdollistaa johonkin aiheeseen liittyvän twiittailun seuraaminen esimerkiksi twitterin reaaliaikaisen haun avulla. Suomenkielisissä twiiteissä tulee vastaan kuitenkin erityislaatuinen pulma, nimittäin sanojen taivutus.

Tagia ei voi käytännössä hyödyntää jos haluaa käyttää sijamuotoja, koska haku ei enää tunnista sitä samaksi sanaksi. Olen huomannut joidenkin ratkaisseen tämän niin, ettei sijamuotoja yksinkertaisesti käytetä, tai sanan perusosan ja päätteen väliin jätetään tyhjää (esim. #tampere ella). Kummassakin tapauksessa syntyy luettavuudeltaan huonoa tekstiä.

Luettavuus on tärkeintä

Oma kantani tähän asiaan on sama kuin suhtautumiseni hakukoneoptimointiin yleensä: sisällön luettavuuden pitäisi olla aina ykkösasia. Twitterissä tämä jopa korostuu, varsinkin jos seurattavien määrä on suuri. Hyvin kirjoitettu teksti erottuu muista, ja vastaavasti vaikeaselkoiset viestit jäävät joko huomiotta tai saavat osakseen negatiivista huomiota. Käytetään siis hashtageja harkiten!

3 comments

  1. Melkein kaikki ongelmat voi kiertää. "#taskubileissä on hauskaa" vs "#taskubileet ovat hauskat". Twitterin 140 merkkiä vaan vaikeuttavat kummasti kiertämistä… Jos on pakko taivuttaa, niin saatan itse lisätä perusmuototägin loppuun ja jättää taivutetun muodon tägäämättä.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *